Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Веган Чийзкейк със сладко от круши | Vegan pear jam cheesecake

 ЧИЙЗКЕЙКА от снимките се получи буквално, защото имах някакви забравени и някакви отворени продукти, които вече просто трябваше да се направят на нещо.

Едно бурканче сладко от круши, един кен кокосово мляко, едно забравено кашу, пакет пекан и едни недоизядени солети в шкафа...

Е, всичките се превърнаха в това от снимките! Доста лесно за приготвяне и става много бързо, само трябва да накиснете кашуто!

Освен това го подсладих само със сладкото, което сложих в крема и с фурмите в основата!

Продукти:

За основата

  • 100г пекан
  • 80г почистени фурми
  • 20г солети

За крема

  • 200г кашу
  • 200г кокосова сметана (твърдата част от кен кокосово мляко)
  • 2с.л. разтопено кокосово масло
  • 200г сладко от круши, може да го замените с абсолютно всякакво друго сладко, то ще определи вкуса на самия чийзкейк, така че изберете нещо, което обичате! Сладкото може да е със или без захар, моето е домашно и има малко кокосова захар, което се оказа напълно достатъчно!


Приготвяне:

  1. Накиснете кашуто за 8 часа в студена, или за 1-2 часа във вряла вода
  2. За основата смелете в блендер, ядките пекан заедно с фурмите и солетите, може да сложите всякакви други ядки ако нямате пекан
  3. Притиснете сместа към дъното на форма с диаметър 18см
  4. В блендер сложете всички съставки за крема и блендирайте докато не се получи гладка и фина смес
  5. Излейте върху основата, украсете по желание и сложете в хладилник за 2-3 часа или във фризер за 1 час
  6. Съхранявайте в хладилник!

Готово!


Коментари