Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Мъфини с вишни и кокосова заливка | Sour cherry muffins with coconut drizzle

 МЪФИНИ С ВИШНИ И КОКОСОВА ЗАЛИВКА ПОРЪСЕНИ СЪС ЗАПЕЧЕНИ ОРЕХИ 🧁

Докато не свършат вишните от Лидъл няма да се спра май! 

Едни от плодовете, които обичам най-много да слагам в кексове, мъфини, къпкейкчета и т.н. са черешите и вишните!

Просто след като се изпекат стават толкова сочни, и леката им киселинност и свежест перфектно се комбинират със сладостта от кекса и заливката!

Разбира се ако не обичате вишни или нямате може да ги замените с всякакъв друг плод, който обичате! 




Продукти за 10-12бр:

ЗА МЪФИНИТЕ:

  • 250г брашно от спелта
  • 130г кокосова захар
  • щипка сол
  • 1ч.л. сода + 1с.л. оцет
  • 40мл олио по избор
  • 250мл растително мляко или вода
  • замразени вишни: по 3-4 за всеки мъфин
ЗА ТОПИНГА:
  • 50г кокосов крем/тахан
  • 25г мед или агаве
  • 15г кокосово масло
  • 20г зепечени натрошени орехи или други ядки

Приготяне:

  1. В купа сложете всички съставки за мъфините и разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес
  2. Разпределете сместа по равно във форми за мъфини и сложете по 3-4 замразени вишни отгоре 
  3. Печете в предварително загрята на 170°С фурна около 35 минути или докато клечка за зъби излиза суха
  4. Извадете от формата и оставете върху решетка да изстиват
  5. Междувременно направете топинга:↓
  6. На водна баня разтопете кокосовото масло, и кокосовия крем ако е необходимо, добавете и агавето и ги смесете
  7. Залейте всеки мъфин и поръсете с печените орехи
  8. Съхранявайте в хладилник

Коментари