Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Как се реже АНанас | How to cut a pineapple

Реших да ви покажа много лесен и бърз метод, по който да си нарежете цял пресен ананас! Спомням си когато аз си купих за пръв път цял ананас, че се чудех какво да го правя и търсих клипчета в нета. 

🍍 Знам, че много хора обичат ананас, но не го купуват цял само защото не знаят как, или пък не им се занимава да го почистят и нарежат сами, а онези пластмасовите устройства обикно работят само за един определен калибър плод, така че и те не стават.

Да, консервите са алтернатива, но не са за предпочитане, даже изобщо ако питате мен, пълни са със захар и други глупости, и реално вкуса няма нищо общо с този на пресния току що нарязан и узрял ананас!

⚠️ Само трябва да знаете, че в ананаса се съдържа един ензим: бромелаин, който разгражда протеините и може да получите усещане, че сте си изгорили езика, небцето или бузите, именно заради това му действие, реално се нарушава горния протективен слой на лигавицата в устата.

✅ Усещането не е много приятно, но е краткотрайно, така че не се притеснявайте, казвам го само за да знаете ако сте се чудили защо се получава понякога.

Надявам се видеото да е полезно, ще се радвам да го харесате и споделите ако е било така! 💚




Коментари