Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

"Понички" с кокосов крем и шоколад | Coconut cream and chocolate doughnuts

Кокос и Шоколад! Ако ме следвате от известно време значи знаете за любовта ми към ШОКОЛАДА и КОКОСА, както и тяхната комбинация! 

Днес ви предлагам едни... реших да ги нарека понички, сурови са дo толкова до колкото просто трябва да разтопите няколко неща, не се изисква печене и стават за нула време! 

А колко са вкусни ще оставя на вас да прецените! ❤️

За приготвянето им ви трябва кокосов крем/тахан, който може да намерите на био щандовете, аз купувам моя от DM, но във всяка от големите вериги, както и по био магазините го има. Може да е в бурканче, а има и в картонени кутии опакован като отделни пакетчета. Предпочитам бурканчето разбира се! 

Също така ще ви трябват и някакви силиконови форми, а ако нямате може да го направите в тавичка с хартия за печене. 👌

Ето и всички продукти за 6 бр понички:

  • 110г кокосов крем/тахан
  • 40г мед или агаве
  • 20г кокосово масло
  • замразени боровинки: по 6-7 за всяка поничка
  • 60г от любимия ви черен шоколад, разтопен
  • 10-20г натрошени запечени ядки за поръсване

Приготвяне:

  1. Разтопете кокосовото масло и кокосовия крем на водна баня, добавете меда и разбъркайте
  2. Разпределете сместа по равно в силиконови формички, всякакви ще свършат работа
  3. Сложете по няколко боровинки и ги притиснете леко (вижте последната снимка)
  4. Залейте с шоколада, като оставите мъничко за декорация
  5. Сложете в хладилника за 1 час
  6. Извадете от формите, декорирайте с останалия шоколад и поръсете с ядките
  7. Съхранявайте в хладилник

Коментари