Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Бонбони с домашен марципан и вишни | Homemade marzipan and sour cherry truffles

Днес неделно ще ви подсладя с едни супер вкусни бонбони! 

Преди време в Лидъл намерих замразени вишни и си мислех да приготвя мъфини с тях (ще ги приготвя де), но отдавна ми се върти в главата да си направя домашен марципан и ми се стори много добра идея да го комбинирам с леко киселата вишна и шоколад!

Определено беше добра идея, марципана е без захар, шоколада подсладих с кокосова, и стана една магия просто! А на всичкото отгоре изобщо не са трудни за приготвяне!



Ето какво ви трябва за 8 големи бонбона:
  • 100г бадемово брашно/смлени бадеми
  • 25г мед или агаве
  • 30мл вода
  • 8 замразени вишни 
  • 120г разтопен черен шоколад или ако искате да го направите сами:
  • 55г какаова маса
  • 20г мед или агаве
  • 25г кокосово масло
  • 35г кокосова захар
Приготвяне:
  1. За да направите марципана смесете бадемите с меда и водата, и разбъркайте до получаване на гъста паста
  2. Разделете на 8 равни части и във вътрешността на всяка сложете по една вишна (вижте предпоследната снимка)
  3. Разтопете шоколада и потопете всяко топче в него, украсете по желание
  4. Ако искате да направите домашен шоколад, на водна баня разтопете какаовата маса с кокосовото масло, добавете кокосовата захар и меда и потопете марципановите топчета вътре
  5. Съхранявайте в хладилник

Коментари