Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Чашки с кокосов крем, шоколад и малини | Coconut cream and chocolate cups

КОКОС • ШОКОЛАД • МАЛИНИ 😍

Необходимо ли е да казвам друго?

Днес ви споделям една много семпла и лесна рецепта само с 4 съставки! 🥥🍫❤️

Не е необходимо да имате специални силиконови формички за да приготвите тези кокосово-шоколадови неща (не знам как да им казвам), може да оформите всичко като едно цяло в тавичка покрита с хартия за печене и после да го нарежете, пак ще стане страхотно!

Героя в рецептата е кокосовия тахан, а останалите неща му правят чуден комплимент. 🎯❤️

Като цяло комбинацията кокос, шоколад и малини е безспроно нещо вълшебно, така че няма да сбъркате ако опитате! А и контраста на цветовете е супер красота просто!


Ето какво ще ви трябва: 
  • 200г кокосов тахан
  • 80г мед или агаве
  • 75г малини (пресни или замразени)
  • 150г черен шоколад или 90г какаова маса подсладена с 60г агаве
Приготвяне: 

  1. Разтопете кокосовия тахан на водна баня ако се е втвърдил и добавете сиропа от агаве или меда
  2. Ако ползвате замразени малини ги сложете в тиган на котлона да се разтопят и ги намачкайте, ако са пресни просто ги намачкайте
  3. В силиконови формички сипете малко от кокосовата смес, отгоре сипете малко от намачканите малини и покрийте отново с кокосов крем
  4. Най-отгоре сипете тънък слой от разтопения шоколад или какаова маса
  5. Сложете във фризера за 30-40 минути и после съхранявайте в хладилник.

Готово! Супер лесно, много ефектно и вкусно! 🥳🌼

Коментари