Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Печени овесени ядки с кокосова сметана | Baked oats with coconut cream

ПЕЧЕНИ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С КОКОСОВО МЛЯКО И БАДЕМОВО МАСЛO

✅ Веган
✅ Без глутен
✅ Без захар

Супер вкусничко и много лесно за правене, ям го с лъжицата от тавата директно! 👌

Получава се много пухкаво и сочно, а вариациите са безброй!
Може да добавите всякакви плодове: настъргана ябълка, намачкан банан, всякакви горски плодове, настърган морков също, ядки всякакви, какаови зърна, семена... Въобще каквото ви се услади!

Ето какво ще ви трябва за този бейсик вариант, а вие надграждайте както сметнете за добре:
  • 250г смлени овесени ядки без глутен
  • 1 консерва кокосово мляко (400мл)
  • 120мл растително мляко по избор, или вода
  • 50г бадемово масло
  • 150г кленов сироп, мед или агаве
  • 50г шоколадови парченца
  • 10г кокосови стърготини
ТУК може да видите видео за приготвянето

Приготвяне:
  1. Смелете овесените ядки на брашно и сипете в купа
  2. Добавете кенчето кокосово мляко и другото растително мляко и разбъркайте
  3. Добавете половината бадемово масло, кленовия сироп, половината кокосови стърготини и половината шоколадови парченца и разбъркайте
  4. Изсипете сместа в кръгла форма с диаметър 20см
  5. Отгоре поръсете с останалите стърготини, бадемово масло и парченцата шоколад
  6. Печете в предварително загрята на 170°С фурна около 45 минути

Готово! Да ви е сладко!

Коментари