Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Фалафели | Falafel

ФАЛАФЕЛИ 🧆🥙🌯

Днес предлагам рецепта за фалафели!
Супер лесна е, само един блендер е необходим! 
Видео за приготвянето може да видитв ТУК

Ето и продуктите:
  • 500г суров накиснат за 1 нощ нахут
  • 1 малка връзка магданоз
  • 1 люта чушка
  • 40+20мл зехтин
  • 1 малка глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • Сол и черен пипер
  • Подправки: кимион, червен пипер, куркума, кориандър, чили флейкс или всичко друго по ваш вкус
* За по-голяма сочност добавете 1 настъргана тиквичка

Приготвяне:
  1. Сложете всичко в блендер като оставите 20мл от зехтина за намазване преди печенето
  2. Блендирайте до гъста и хомогенна смес, ако е необходимо добавете мъничко вода
  3. Оформете топчета с еднаква големина и сложете в тава с хартия за печене
  4. Намажете с малко зехтин и печете в предварително загрята на 200°С около 20-25 минути
  5. Сервирайте и хапвайте както ви е кеф: в бургери, с майонеза, тахини сос, салца и т.н.


Коментари