Крекери с мащерка | Thyme crackers
КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿
Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!
Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤
Ще ви трябват:
- 200г пълнозърнесто брашно от спелта
- 45мл кокосово масло или зехтин
- 85-90мл студена вода
- 1ч.л. сол
- 1ч.л. семена
- Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н.
- От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто
- Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С
- Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената
- Разточете го директно върху хартията за печене
- Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото
- Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва
- Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути
Коментари
Публикуване на коментар