Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сладкиш със сладко от круши | Pear jam cake

 В чийзкейка от предишната публикация ви показах как може да ползвате някое изостанало сладко и понеже аз не можах да оползотворя цялото бурканче реших да сложа остатъка в един сладкиш.

Пухкав, сочен, залят с домашно приготвен шоколад без захар, просто много вкусен. Топи се в устата, а шоколадовата заливка е 👌💯🤩




Ще ви трябват:
За блатовете:
  • 350г брашно от спелта
  • 150г кокосова захар
  • 1ч.л.сода + 1с.л. оцет
  • 70мл олио по избор
  • 400мл растително мляко или вода
За крема:
  • 150г сладко по избор, моето е от круши
  • 250г кокосова сметана (твърдата част, която се отделя най-отгоре в кен кокосово мляко)
  • 20г кокосова захар
За шоколадовата заливка:
50г кокосово масло
50г мед или агаве
55г какао
1 круша нарязана на шайби за под заливката


Приготвяне:
  1. В купа сложете всички съставки за блатовете и смесете много добре с телена бъркалка
  2. Изсипете във формичка 15х22см, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 170°С фурна до готовност. * Формата, която ползвах беше керамична и печенето отне около 55 минути, ако ползвате метална ще стане малко по-бързо, проверявайте с клечка за зъби
  3. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно върху решетка
  4. Отрежете върха, така че да изравните леко и после разрежете на 2
  5. Всяка половина намажете тънко и равномерно с половината от сладкото, което сте избрали
  6. Разбъркайте кокосовата сметана с кокосовата захар до гладък и пухкав крем
  7. Разпределете крема върху долния блат, като оставите 2-3с.л. за отгоре, и захлупете с горния блат
  8. Отгоре намажете с останалия крем и подредете крушите
  9. Шоколадовата заливка пригответе като разтопите кокосовото масло и добавите какаото и подсладителя, смесете ги добре до гладка и лъскава смес и залейте сладкиша
  10. Съхранявайте в хладилник!

Готово!

Коментари