Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Ябълкови курабийки | Apple cookies

Ето ги и ябълковите курабийки, станаха страхотни!
Тези курабийки се получиха, защото правих един сладкиш с тиква, от който ми остана доста печена тиква и я направих на курабийки, след това реших, че трябва да ги направя и с ябълки, сега имам идея за манго и просто не занам къде ще се спра, те стават  все по-хубави! А рецептата е толкова лесна за изпълнение, направо няма какво да им се чудите, взимайте ябълките и брашното и действайте.



Продукти 35-40 курабийки:

  • 400г ябълково пюре 
  • 75г разтопено кокосово масло
  • 115г кокосова захар
  • 70мл сироп от агаве
  • 40мл мляко от спелта
  • ванилия
  • 2 ч.л. сода
  • 460г пълнозърнесто брашно от спелта
Приготвяне:
  1. В дълбока купа сложете всички съставки освен брашното
  2. Разбъркайте добре, така че всичко да се смеси
  3. Добавете брашното и с помощта на дървена лъжица или шпатула бъркайте докато цялото брашно не се усвои и не получите лепкаво гъсто тесто
  4. С 2 лъжици оформете курабийките в тава покрита с хартия за печене. Гребнете от тестото толкова колкото искате да бъдат големи сладките, може да ги направте много големи или много малки, всякак ще станат
  5. Печете в предварително загрята на 170°С фурна около 25-30 минути или докато не бухнат и краищата им потъмнеят леко
  6. Извадете от фурната и преместете върху решетка да изстинат
  7. Съхранявайте в кутия
 Follow me


↓English↓
Ingredients for 35-40 small cookies:

  • 400g apple puree
  • 75g melted coconut butter
  • 115g coconut sugar
  • 70ml agave syrup
  • 40ml dinkel milk
  • vanilla
  • 2tsp bicarbonate of soda
  • 460g wholegrain dinkel flour
Instructions:

  1. Put all of the ingredients except the flour in a bowl and mix them
  2. Add the flour and by using a wooden spoon or spatula mix until you get thick and sticky dough
  3. Scoop some of the mixture (how much you scoop depends on how big you want your cookies to be) and put it in a baking tray covered with baking paper
  4. Make sure to leave 1-2cm distance between each cookie
  5. Bake in a preheated to 170°C oven for about 25-30 minutes or untill the edges brown
  6. Remove from oven and transfer to a cooling rack
  7. Keep in an airtight container

Коментари