Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Лешников фъдж с пукана спелта и сушени плодове | Hazelnut fudge with puffed dinkel grains and dried fruits

Днес ви предлагам една много лесна рецепта за фъдж, която можете много лесно да адаптирате според вкуса си, и да я направите по много различни начини.
Основата е една, а от там променете както сметнете за добре. Трябват ви кокосово и каково масло, какао на прах, кокосово брашно и някакъв ядков тахан. След това може да сложите какви ли не неща за пълнеж! При мен всеки път се получава различно, но най-много ми харесва когато тахана е лешников и когато сложа сушени малини или ягоди.



Продукти:

  • 95г разтопено кокосово масло
  • 30г разтопено какаово масло
  • 200г лешникова паста
  • 140г кокосово брашно
  • 70г какао
  • 190г сироп от агаве
  • 50г сушени малини
  • 20г стафиди
  • 30г пукана спелта

Приготвяне:

  1. В купа сложете лешниковата паста, кокосовото брашно, какаото, сиропа от агаве, малините, стафидите и пуканата спелта
  2. Изсипете разтопените кокосово и какаово масло и разбъркайте добре с дървена лъжица докато не се оформи гъсто тесто
  3. Преместете в тавичка покрита с хартия за печене и заравнете
  4. Сложете в хладилника за най-малко 2 часа да се втвърди. След като се втвърди може да нарежете на квадратчета или правоъгълници
  5. Съхранявайте в хладилник
---------------------------------
Ingredients:

  • 95g melted coconut oil
  • 30g melted cocoa oil
  • 200g hazelnut paste
  • 140g coconut flour
  • 70g cocoa powder
  • 190g agave syrup
  • 50g dried raspberries
  • 20g raisins
  • 30g dinkel puffs

Instructions:

  1. In a bow add the hazelnut paste, coconut flour, cocoa powder, agave syrup, raspberries, raisins and the dinkel puffs
  2. Pour the melted oils and using a wooden spoon mix until you get thick dough
  3. Transfer in a tray covered with baking paper and press down to even it all out
  4. Put in the fridge for minimum 2 hours and then cut into squares
  5. Store in the fridge

Коментари