Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Орехова торта с шоколадов крем и червени боровинки | Walnut cake with chocolate frosting and cranberries

Ако не ви бива много много в тортите ще ви предложа една много лесна рецепта за торта, която изглежда впечатляващо, безкрайно вкусна е, и не изисква никакви специални умения. Сместа за блатовете се забърква като изсипете всички необходими съставки в една купа и просто ги смесите с една кухненска тел, крема също не изисква никакво специално внимание, само един пасатор. Сглобяването е елементарно, украсата, която колкото и да е семпла (просто едни замразени червени боровинки) придава страшна свежест на тортата и според мен създава перфектната хапка.
Освен всичко тортата разбира се е подходяща за всички, които постят в момента!



Продукти:
За крема:
  • 900г печена тиква
  • 300г мед
  • 120-140г какао (в зависимост колко тъмен искате да е крема)
  • 3с.л. кокосово масло
  • 45г кокосово брашно
  • За блатовете:
  • 480г пълнозърнесто брашно от спелта
  • 1ч.л. сол
  • 130г смлени орехи
  • 300г кокосова захар
  • 2с.л. сода
  • сока от 1 лайм или сока от 1/2 лимон
  • ванилия
  • 540мл мляко от спелта
  • 130мл зехтин
За блатовете:
  • 490г пълнозърнесто брашно от спелта
  • 130г смлени орехи
  • 300г кокосова захар
  • 1ч.л. сол
  • 2ч.л. сода
  • сока от 1 лайм ил 1/2 лимон
  • ванилия
  • 540мл мляко от спелта
  • 130мл зехтин
За украсата:
  • 3/4 ч.ч. замразени червени боровинки
Приготвяне:
Крема:
  1. Сложете горещата печена тиква в дълбока купа и добавете всички останали съставки
  2. Пасирайте докато не получите гладък крем
  3. Сложете го в хладилника да се охлади и сгъсти докато правите блатовете. Имайте предвид, че гъстотата варира в зависимост от тиквата и може да се наложи да добавите още мъничко кокосово брашно и масло за да се сгъсти повече
Блатовете:
  1. В дълбока купа сложете всички съставки в поредноста, в която са написани (сока от лайм изсипете върху содата) и с помощта на кухненска тел разбъркайте, така че да смесите всичко много добре
  2. Разделете сместа на 3 равни части в кръгли форми с диаметър 26см и печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха
  3. Оставете да се охладят напълно
  4. Сглобяване:
  5. Извадете крема от хладилника и го разделете на 3 равни части
  6. Поставете един от вече изстиналите блатове върху поднос за торта или в подходяща чиния, и размажете равномерно една трета от крема
  7. От горе поставете втория блат и разпределете втората част от крема, после третия и последната трета от крема
  8. Украсете със замразени червени боровинки или други горски плодове по ваш избор
  9. Съхранявайте в хладилник

Коментари