Мисля, че всички обичат вкусни неща за мазане на филийка, и за това днес идвам с предложение за един зеленчуков пастет от розова кладница, който ще задоволи максимално вкусовите ви рецептори, защото съдържа всички вкусове в себе си.
Сладко и пикантно от карамелизираните чушки, леко горчиво от орехите, приятно кисело от лайма разбира се има и сол която да подсили и подчертае вкуса на всички продукти, а главния герой, който е розовата кладница, има много странен и труден за описване вкус и аромат и придава съвсем друго измерение на цялото нещо. И понеже вкуса на гъбите наистина е много особен, и не би допаднал на всеки, е възможно да замените розовата кладница с всяка друга гъба, която харесвате!
Продукти:
- 250г гъби розова кладница
- 3 листа кейл нарязан на ситно
- 3 чушки - 2 червени и 1 зелена (едната може да е люта) нарязани на кубчета
- 50г орехи
- 3-4 с.л. зехтин
- 4-5 сушени чери доматчета
- 4-5 пресни чери доматчета
- сока от 1/2 лайм
- няколко листенца пресен босилек
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Сложете орехите в гореща вода да се накисват докато правите останалите неща
- Почистете гъбите от жилавото стебло, така че да останат по-крехките "листенца", и ги сложете да се сварят за 20 минути
- Отцедете и подсушете, след това запържете гъбите в зехтина, заедно с листата кейл и чушките
- Изсипете всичко в блендер, добавете сока от лайм, сушените и пресните черита заедно с босилека и накиснатите орехи, и овкусете със сол и черен пипер
- Блендирайте всичко докато не получите гладък пастет
- Сервирайте върху препечена филийка от домашен хляб с квас
----------------------------------
Ingredients:
- 250g pink oyster mushrooms
- 3 kale leaves cut into small pieces
- 3 sliced peppers - 2 red ones and 1 green one (one can be hot)
- 50g walnuts
- 3-4Tbsp olive oil
- 4-5 sundried cherry tomatoes
- 4-5 fresh cherry tomatoes
- juice of half a lime
- some fresh basil
- salt and pepper to taste
Instructions:
- Soak the walnuts in hot water whilst you do everything else
- Clean the mushrooms by removing the hard stems and leaving only the gentle part of the mushrooms. Boil them for 20 minutes
- Rinse and dry them and put them in a frying pan along with the kale and peppers and olive oil and fry everything of
- Put all of this in a blender or food processor and add the soaked walnuts, lime juice, dried and fresh cherry tomatoes, basil, salt and pepper
- Blend until you get a creamy pate
Коментари
Публикуване на коментар