Понеже опекох много тиква, защото не знаех колко точно ще ми трябва за
този вълшебен сладкиш, и ми остана доста, реших да я направя на курабийки, а тъй като не знаех точно какви да са количествата на продуктите беше едно голямо мерене и добавяне: хайде оше малко брашно, а дали пък е достатъчно сладко?, оф сложих ли содата?... Както и да е, нагодих ги след известно чудене и станаха ужасяващо вкусни. Сега се радвам, че мерих и записвах всичко, защото ще трябва пак да ги приготвям, че много бързо ги изядохме. Решила съм да ги пробвам и с ябълка, така че ще има пост и с
ябълкови курабийки. А сега нека преминем към рецептата!
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK
Продукти за 16 големи курабийки:
- 380г пюре от печена тиква*
- 75г кокосово масло
- 110г кокосова захар
- 70г сироп от агаве
- 30мл мляко от спелта
- 420г пълнозърнесто брашно от спелта
- 1с.л. сода за хляб
*Нарежете тиква на големи парчета и сложете във фурната на 220°С да се опече, след което премахнете кората и я намачкайте с вилица за да стане на пюре
Приготвяне:
- В купа сложете горещата тиква и добавете кокосовото масло, кокосовата захар, сиропа от агаве и мялкото от спелта и разбъркайте добре
- Добавете брашното и содата и с дървена лъжица или шпатула бъркайте докато не получите гъсто, трудно за бъркане и лекпаво тесто
- С помощта на лъжица и шпатула вземете каквото количество от тестото прецените* и сложете в тава покрита с хартия за печене
- Печете в предварително загрята на 175°С фурна около 20 минути или докато не се напукат леко и краищата им станат малко по-тъмни
- Извадете от фурната и преместете на върху решетка да изстиват
- Съхранявайте в кутия
* Аз ги направих доста големи, с диаметър около 10-12см, но ако предпочитате може да ги направите доста по-малки и така ще излезнат най-малко 3 пъти повече
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите, или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK
------------------------------------------------------
Ingredients for 16 big cookies:
- 380g pumpkin puree*
- 75g coconut oil
- 110g coconut sugar
- 70g agave syrup
- 30ml dinkel milk
- 420g wholegrain dinkel flour
- 1tsp bicarbonate of soda
* Cut a pumpkin in big chunks and roast them in a preheated to 220°C oven, remove the peel and measure 450g them mash it with a fork untill you get a puree
Instructions:
- Put the hot pumpkin puree in a bowl and add the coconut oil, coconut sugar, agave and milk and mix
- Add the flour and soda and by using a wooden spoon or spatula mix until you get very thick and hard to mix sticky dough
- Using a spoon and spatula scoop some of the mixture in a baking tray covered with baking paper* leaving about 2cm between every cookie
- Bake in a preheated to 175°C oven for about 20 minutes or until they crack a little and brown around the edges
- Remove from oven and transfer to a cooling rack
- Store them in an airtight container
* I made the cookies quite big, but if you prefer you can make them a lot smaller and they will be at least 3 times more
Коментари
Публикуване на коментар