______________________________________________________________________
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Пролетни рулца с оризови кори | Fresh Spring rice paper Rolls
ПРОЛЕТНИ РУЛЦА С ОРИЗОВИ КОРИ 🌾🥢🌿❤️
Пролетните рулца са ми много любими, но ги правя рядко, а всеки път изяждам толкова много от тях, че чак не искам да си признавам! 🙈
Традиционни са за Виетнам, може да ги срещнете под най-различни имена: fresh rolls, rice rolls, cold rolls, salad rolls, и т.н., най-общото наименование е SPRING ROLLS.
Различават се от китайските пролетни рулца по това, че за завиването се използват оризови кори, a за китайските се ползват пшенични кори като тези, които тук ползваме за баница. Също така китайските се пържат, а виетнамските най-често се сервират пресни и студени.
Приготвянето им всъщност е доста лесно, завиването е най-tricky частта, но ако сте правили сарми поне веднъж няма как да не се справите, оризовата хартия е една идея по-хлъзгава, но на 2-рото рулце ще схванете и ще ги завивате без проблем! 👌
Плънката може да е най-различна и да сложите точно каквото на вас ви харесва, вариантите са безброй! 🥒🥑🥬🥕
Сервират се най-често с хойсин, соев или фъстъчен сос, но разбира се може да ги хапвате с всякакъв друг, който обичате. 🥜
Днес ще ви покажа мойте рулца и ще ви дам идея за елементарна плънка и сос!
Продукти:
- 6-8бр оризови кори
- 1 шепа листа бейби спанак
- 10г сусам
- 80г нарязано лилаво зеле
- 2 малки моркова нарязани на лентички (около 50г)
- 80г краставица нарязана на лентички
- 50г Glass-Noodles (от боб мунг) или други нудли по ваш избор
- 60г авокадо нарязано на филийки
За соса:
- Соев сос, или Coco Aminos (заместител на соевия сос, без глутен, захар или соя, аз ползвам него) + чили флейкс
- Другия сос от снимките е домашна веган майонеза без яйца, рецептата, за която ще споделя скоро
Приготвяне:
- Вземете 1 оризова кора и я потопете в хладка вода за около 10-20 секунди
- Сложете върху дъска, поръсете с малко сусам и подредете няколко листенца спанак
- Отгоре подредете от зеленчуците, сложете малко нудълс и завийте по същия начин както се завиват лозови сарми
- Оставете рулцата в чиния за 10-15 минути, те ще изсъхнат една идея, така че да станат лесни за разрязване, може да ги ядете и цели.
Коментари
Публикуване на коментар