Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

КОКОСОВИ БАРЧЕТА С МАЛИНИ И ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА | Coconut Bars with raspberries and chocolate topping

 Здравейте! Честита Нова Година мили хора, бъдете здрави и мечтайте смело!
⭐🖤⭐

След като си починах малко в планината, и успях да покарам ски, сега се връщам заредена с хубава енергия и емоции, и готова да споделям с вас интересни идеи и рецепти!

Реших първата за новата година да бъде за тези чудни КОКОСОВИ БАРЧЕТА С МАЛИНИ И ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА. 🥥🍫

Съчетах 3 от любимите си неща в едно, а именно кокос, шоколад и горски плодове!

Освен че изглеждат много апетитно, са и също толкова вкусни! 🤩

Приготвянето не е трудно, а ето и как става:

За кокосовия слой:
  • 120г кокосови стърготини
  • 200г кокосово мляко от кен (твърдата част, която се отделя на повърхността)
  • 10г разтопено кокосово масло
  • 60г мед или агаве
  • ванилия
  • 1-2с.л. вода
Блендирайте всичко и изсипете в тавичка 20х20см покрита с хартия за печене, и притиснете хубаво, така че да заравните добре. Сложете във фризера за 30-40 минути

За малиновия слой:
  • 120г замразени малини
  • 1с.л. агаве или мед
  • 1ч.л. чиа

Сложете малините в тиган на слаб огън, намачкайте ги хубаво след като се размразят, добавете агавето и чиа семената и разбъркайте.
Залейте кокосовия слой със сладкото, което се получава

За шоколадовия слой:
  • 150г черен шоколад
  • 50мл сметана (оризова, овесена или друга)
  • 1 с.л. агаве или мед

Разтопете шоколада и добавете агавето, загрейте сметаната и я добавете към шоколада.
Разбъркайте, така че всичко да се смеси, и залейте върху малиновия слой.
Сложете в хладилника за 5-10 минути за да се стегне леко, нарежете на квадратчета и съхранявайте в хладилник

Готово! Ще се радвам да ми кажете какво мислите в коментарите! 🖤

Коментари