Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколадови протеинови барчета | Chocolate protein bars

Много нетипично, но последните 3 рецепти са за солени ястия, а не десерти!

Бях подготвила още една солена идея, но направих тези ШОКОЛАДОВИ ПРОТЕИНОВИ БАРЧЕТА, и нямаше как да не споделя първо тях! 🌟🌟🌟

Много кадифени и плътни, с най-лесната шоколадова заливка, която ползвам в страшно много десерти, няма как да не ви харесат! А основата е от сварен нахут, който никога няма да познаете, и който естествено прави барчетата още по-протеинови!🔥🙊

Приготвят се много лесно и бързо, не се пекат, и ви е необходим само един блендер!
Продукти за 7 барчета:⬇️

За барчетата:⚡
  • 240г сварен нахут
  • 30г от любимия ви протеин на прах
  • 25г какао
  • 75г мед или агаве
  • 55мл растително мляко
  • 40г фъстъчено масло
  • 10г разтопено кокосово масло
За заливката:
  • 35г разтопено кокосово масло
  • 40г мед или агаве
  • 15г какао
  • 1ч.л. фъстъчено масло за декорация, по желание

Приготвяне: ⬇️
  1. Блендирайте всички съставки за барчетата
  2. Изсипете върху хартия за печене и с ръце оформете тестото като правоъгълник
  3. Направете заливката като разтопите кокосовото масло и го смесите с меда и какаото
  4. Може да нарежете правоъгълника на барчета и да ги залеете, а може да залеете с шоколадовата заливка и след това да разрежете
  5. По желание залейте всяко барче с мъничко фъстъчено масло докато шоколада е все още течен
  6. Съхранявайте в хладилник

Коментари