______________________________________________________________________
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Бананови палачинки с 3 съставки | 3 ingredient banana pancakes
АКВАФАБА и ПАЛАЧИНКИ с 3 съставки! 🥞🥞🥞
Знаете ли какво е Аквафаба!
Сигурна съм, че поне сте чували!
Аквафаба ( от латински aqua - вода и faba - боб) се нарича водата, в която са се варили най-различни видове от семейство бобови.
При варенето във водата преминават протеини, нишесте и сапунини от нахута (неговата е с най-добри качества), което всъщност е нещото, което я прави по-специална от обикновената вода!
Има страшно много приложения, най често се ползва като заместител на яйцата, защото се разбива по същия начин както белтъците се разбиват на сняг. 🥚🥚🥚
Е, не може да си направите омлет само от аквафаба, но може да си направите страшно много други неща. Може да я ползвате за всякакви сладкиши и кексове, с нея се правят веган целувки и Павлова, а аз от години си правя домашна майонеза, която е просто невероятна и става за по-малко от 2 минути!
Днес ще ви покажа друго нейно приложение, а именно в ПАЛАЧИНКИ, които стават много пухкави, точно благодарение на тази магическа течност!
Продуктите са само 3:
- 2 банана (200г)
- 65мл аквафаба (от буркан или консерва със сварен нахут)
- 70г брашно от спелта
Приготвяне:
- Пасирайте бананите на пюре
- Сипете аквафабата в купа и с помощта на миксер я разбийте по същия начин, по който бихте разбили белтъци: на висока скорост, докато не се образува гъст и твърд сняг (ще отнеме около 5-6 минути, вижте последния слайд)
- Добавете разбитата на сняг вода към банановото пюре, и с помощта на шпатула разбъркайте внимателно, така че да получите много въздушна и пухкава смес
- Добавете брашното и отново разбъркайте внимателно
- От тази смес изпечете палачинки в средно загрят тиган, с мъничко мазнина, като печете по около 2 минути на страна
- Аз полях с малко агаве и украсих с резенчета банан и замразени боровинки
Готово! Как ви се струва, ще пробвате ли да разбиете едни "белтъци" и да си направите тези пухкави веган палачинки?
Коментари
Публикуване на коментар