Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Веган Бисквитки с шоколадови капки | Vegan chocolate chip cookies

Днешната рецепта е за едни невероятно вкусни и безкрайно лесни за приготвяне бисквитки, които ще подсладят коледните ви празници по приказен начин.

Към рецептата има и една изненада... С още 7 прекрасни момичета, кулинарни блогъри, направихме видео с различни идеи за коледни рецепти! Повече може да разберете в INSTAGRAM страницата ми, а сега нека преминем към рецептата!


Продукти необходими за 10 големи бисквитки:
  • 210г брашно от спелта (може да замените и с друго по избор)
  • 100г кокосова захар
  • 100г разтопено кокосово масло
  • щипка сол
  • 1ч.л. сода + 1с.л. оцет или лимонов сок
  • 30 мл вода
  • 25г шоколадови капки или натрошен шоколад
Приготвяне:
  1. Сложете всички съставки, освен шоколадовите капки, в купа и разбъркайте с шпатула докато започне да се образува тесто
  2. Доомесете с ръце и добавете шоколадовите капки
  3. Омесете за кратко за да разпределите парченцата равномерно в тестото
  4. Оформете топчета, сложете в тава покрита с хартия за печене и ги притиснете леко
  5. Печете 20-22минути в предварително загрята на 170°С фурна 

Коментари