Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

БРАУНИ КРЕМ С ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА | Brownie Cream with chocolate topping

⭐Веган
⭐Без захар
⭐Без брашно
⭐Без глутен

Не само че това кремче е аадски вкусно, но е и супер здравославно, защото основата му е от НАХУТ! Да, точно така, и не, уверявам ви, че няма и да разберете като го опитате!
От семейство бобови, нахута заема челна позиция в моята класация!
Богат на фибри, нисък гликемичен индекс, витамини от група В, качествен растителен протеин, добър източник на желязо и т.н. и т.н.
Има безкрайно много приложения в кухнята: добавка към салати и супи, хумус, кърита, фалафели, пастети и какво ли още не!
А аз много обичам да го ползвам в десерти, също така е супер достъпен и може да го намерите навсякъде!

Така че приканвам ви да го опитате защото просто е win win! Невероятен вкус + много healthy benefits! 🥇🎯 🤙

За да го приготвите ще ви трябва само някакъв блендер или чопър!

Съставките са:
За крема:
  • 1 консерва отцеден сварен нахут - 220г
  • 40г какао
  • 200-250г фурми (зависи колко сладко обичате, аз слагам 250г)
  • 130мл растително мляко по избор
За заливката:
  • 35г кокосово масло
  • 30-40г агаве
  • 15г какао
  • 20-30г печени ядки по избор
 **Няма го на снимките, но няколко малини и боровинки поръсени отгоре правят всичко много свежо!

Приготвяне:
  1. Блендирайте всички съставки за крема до получаване на гладка хомогенна смес. Ако е необходимо добавете още мляко, така че да постигнете желаната консистенция на кремчето, аз го предпочитам по-гъсто!
  2. Разпределете в чаши и оставете на страна.
  3. Заливката пригответе като смесите разтопеното кокосово масло с какаото и сиропа от агаве.
  4. Залейте брауни крема и поръсете с натрошените ядки + горските плодове по желание.
  5. Приберете в хладилника за половин, един час за да се втвърди заливката, и след това вземете една лъжичка и просто се насладете на хрупкавия шоколад и хрупкавите ядки, кадифения крем и освежаващите горски плодове!
Получава се една перфектна хапка, и за миг се пренасяте в рая!

Коментари