Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Пухкави курабийки с вкус на бял шоколад и аромат на кардамон | Fluffy cookies with white chocolate and cardamon

Малко се позабавих със споделянето на рецептите за коледни сладки, но покрай giveaway-я от предишния пост, както и 1-2 други изненади, които приготвям не ми остана много време.

Ето сега обаче започвам! 🎄🎄🎄

Това са първите курабийки, които станаха много пухкави и много приятни за похапване! Понеже в тях има какаово масло и кокосова сметана се получава един много нежен вкус наподобяващ бял шоколад, а пък аромата на кардамон създава много уют.

Няма да сбъркате ако хапнете 1-2 курабийки заедно със сутрешното кафе или следобедния чай!
Ето и продуктите, които ще са необходими за 35бр курабийки:

  • 330г брашно от спелта 
  • 100г разтопено какаово масло
  • 60г агаве, кленов сироп или мед
  • 115г кокосова сметана
  • 70г кокосова захар
  • 1ч.л. сода + 1с.л. лимонов сок или оцет
  • 1ч.л. кардамон или други подправки по ваш избор
Приготвяне:
  1. Всички съставки сложете в дълбока купа, като не забравяте да изсипете оцета върху содата за да я активирате.
  2. Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула докато не започне да се оформя тесто, след което доомесете на ръка и направете тестото на топка.
  3. Оформете малки топчета и ги сложете в тава покрита с хартия за печене на разстояние 2-3см едно от друго
  4. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 18 минути докато се разпукат хубаво, а след като изстинат съхранявайте в буркан или кутия
Готово!

Коментари