Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Как се прави Тиквеник + интересна техника за завиване на корите | Traditional Pumpkin Phillo dessert


Тиквеника е едно от най-любимите ми неща за приготвяне и хапване в това време от годината, просто ми създава много уют, а освен това е и безумно вкусен!

Днес ще ви напиша рецептата за него, а също така ще ви покажа и как точно го приготвям, и НАЙ-ВАЖНОТО, ще ви покажа как го завивам по супер лесен начин, който освен че е много ефектен на външен вид, впоследствие създава много хрупкава коричка и много сочен пълнеж!

Не знам защо не съм ви го показвала досега, при положение, че от сума ти години го правя, даже преди да сменя начина си на хранене завивах и баниците така... Нищо, важното е, че се сетих, успях да снимам и ВИДЕО, и съм сигурна, че ще ви хареса!

Видеото ще намерите ТУК


⚠️ Пръчката от видеото, с която става завиването, се нарича ДИБЛА, продава се в железариите и големите строителни магазини тип Бриколаж, Практикер и т.н. Струва около 1лв за метър, което е предостатъчно като дължина!

Ако по някаква причина не успеете да си намерите такава пръчка, всичко дълго и тънко би ви свършило работа, даже и с някоя по-тънка точилка ще стане!


Продукти:
  • 1 пакет 500г кори 
  • 700-800г настъргана сурова тиква
  • 130г натрошени орехи
  • 110г кокосова захар
  • 60мл мазнина
  • подправки по желание

Приготвяне:
  1. Направете плънката като смесите тиквата с орехите, захарта и подправките. Аз я оставям за 15-20 минути да си пусне водичката
  2. Намажете 2 кори с мазнина и ги сложете една върху друга
  3. Разпределете част от плънката отгоре и сложете диблата в единия край на корите по дължина
  4. Започнете да завивате на руло, както е показано във видеото, така че диблата да остане вътре
  5. Хванете рулото в двата края и ги доближете към средата, така че да се накъдрят хубаво
  6. Извадете диблата и преместете в тава покрита с хартия
  7. Направете същото с всичките кори и с останалата мазнина намажете отгоре
  8. Ако ми остане сос от плънката го заливам върху краищата на корите
  9. Печете в предварително загрята на 190-200°С фурна около 60-70минути, или до готовност: хрупкава златиста коричка
Готово!



Коментари