Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Шоколад! | Chocolate

 ШОКОЛАД! 🍫🍫🍫


Не е нужно да казвам друго! Насладата, която носи не може да се опише с думи... Просто затваряш очи, и Ммм...❤️

Хубаво е, че можем да си го приготвим и вкъщи, и то много лесно и бързо.
По този начин освен че знаете какво има вътре, може да играете с безброй комбинации и вкусове.
Трябват ви 3 основни съставки в еднакви количества:
  • Какаово масло
  • Какао
  • Кокосова захар
Как се приготвя:
  1. Разтапяте какаовото масло на водна баня и към него добавете какаото и захарта.
  2. Вече имате шоколад!
  • От тук може да започнете да експериментирате с вкусовете, да добавяте ядки, тахани, сушени плодове, подправки, аромати и т.н.
  • Имайте предвид, че колкото повече течни съставки добавяте, толкова по-малко хрупкав ще бъде шоколада, а в един момент може и остане съвсем мек, така че не прекалявайте!
  • След като забъркате желаната комбинация изсипете шоколада в съд покрит с хартия за печене, силиконова форма, върху силиконова подложка, или във форма за шоколад, моята е от sladkatakushta
  • Оставете да се втвърди, а ако сте нетърпеливи може да го сложите и в хладилника.
Готово! 

Коментари