Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Здравословно Баунти | Healthy Bounty

Кокос и шоколад безспорно е една от любимите ми комбинации и затова днес съм решила да ви предложа здравословен вариант на небезизвестното десертче, а именно баунти.

В моят вариант няма бяла/кафява и каквато и да било тръстикова захар, няма никакви вредни неща, нито пък съставки с имена, които не се знае какво точно са!

Вкуса е невероятен, до сега всички, които го опитаха казаха, че определено е по-добро от това в магазина, а бонус е, че се прави лесно и бързо.

Всъщност имам вече такава рецепта, но я подобрих малко, а пък и снимките от предишната не ми харесваха, така че сега вече съм доволна!


Продукти:

  • 120г кокосови стърготини
  • 200г кокосова сметана (гъстата част, която се отделя отгоре в консерва кокосово мляко)
  • 10г кокосово масло
  • 55г мед 
  • 1-2 с.л. вода
  • 350г разтопен черен шоколад*
*може да смесите по 115г какаово масло, какао и кокосова захар за да си направите домашен шоколад, имам рецепта и за него → ТУК и ТУК

Приготвяне:

  1. Блендирайте всичко без шоколада до получаване на гъста леко лепкава смес
  2. Оформете в желаната форма, аз използвах силиконови формички за мъфини, защото ми е по-лесно (слагам малко от кокосовата смес, притискам плътно и слагам във фризера), но може да го направите и с ръце, а може и да притиснете цялата смес в тавичка с хартия за печене и после просто да я разрежете 
  3. Сложете във фризера за 20-30 минути и междувременно разтопете шоколада
  4. Извадете твърдата вече кокосова смес и потопете всяко кръгче в разтопен шоколад, сложете върху хартия за печене, декорирайте по желание с малко кокосови стърготини и сложете в хладилника за 15-20 минути

Готово!

Коментари