Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Здравословна зърнена закуска | Healthy grain breakfast

Аз не закусвам от много години, или по-точно не закусвам в традиционното време за закуска, а именно сутрин.

Това разбира се не ми пречи да казвам на първото си ядене за деня, макар и в 2-3-4 следобед, закуска.

Обикновено хапвам плодове в 99% от дните, но понякога искам да разнообразя и си правя нещо в бурканче, защото идеите и вариантите са толкова много и безкрайно разнообразни, че може да не се повторят буквално никога.

ВСЯКА една от съставките в бурканчето може да бъде заменена с друга по ваш вкус, и така да направите перфектната си закуска! Mного готино нали!



Продукти:

  • Сварена спелта, елда, лимец, жито или каквото друго зрънце предпочитате
  • Плодове: смокини, малини, боровинки
  • Кокосови стърготини
  • Чиа
  • Мака
  • Ленено семе
  • Ядки
  • Мед
  • Мляко

Приготвяне:

  1. Сложете всичко в бурканче, залейте с млякото, разбъркайте и оставете в хладилника до сутринта. Готово!

Коментари