Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Орехови курабийки | Walnut cookies

Това бяха най-ядосаните курабийки, които някога съм правила, вижте го само как се е намръщил този 😂

Въпреки недоволнате си физиономии, курабийките станаха страхотни на вкус, а може да бъдат приготвени и в БЕЗГЛУТЕНОВ вариант, така че доста от вас, които ми пишат за безглутенови рецепти, ето тази е напълно подходяща да се приготви и без глутен! ♥️

Аз съм използвала любимото си брашно от спелта, но може да го замените с любимото си безглутеново, пробвах ги с пълнозърнесто брашно от елда и станаха 👌👌👌


Ще ви трябват:
  • 150г орехова паста/тахан
  • 50мл олио от гроздови семки или друго по ваше желание
  • 135г кокосова захар
  • 180г брашно от спелта 
  • 1-2с.л ленено брашно разбъркано с няколко супени лъжици вода
  • 1ч.л. сода + 1с.л. оцет или лимонов сок
  • щипка сол
  • допълнително ядки за украса, аз съм сложола бразилски орехи

Как да ги приготвите:
  1. Сложете всички съставки в голяма купа и смесете всичко с ръце докато не се получи топка леко ронливо тесто
  2. Оформете курабийки с желаната от вас големина и сложете в тавичка покрита с хартия за печене, украсете с 1-2 бразилски орехчета отгоре
  3. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 15-17 минути
  4. Преместете върху решетка да изстинат и съхранявайте в кутия

Готово! Супер лесно и много вкусно!


Коментари