Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сладкиш със смокини | Fig cake

Това е третата поредна рецепта със смокини, просто са ми много любими!

Пък и сега им е сезона, така че няма по-добрo време, в което да си хапнем вкуснички смокини!

Сладкиша изисква минимално време и усилия за приготвяне, а е доста впечатляващ!
Ако си изпечете два отделни блата съвсем спокойно ще стане и супер торта с този крем и плодове. ♥️



Продукти:

За блата:

  • 200г брашно от спелта, може да замените с пшенично
  • 100г кокосова захар, може да замените с тръстикова
  • 40мл мазнина
  • 1ч.л. сода + 1с.л. оцет или лимонов сок 
  • 230мл вода или мляко

За крема:

  • кокосовата сметана от 1 кен кокосово мляко (твърдата част, ковто се е отделила най-отгоре когато отворите консервата)
  • 30г мед
За декорация:
  • смокини, физалис, шоколадови бонбони или каквото друго искате 
Приготвяне:
  1. Сложете всички продукти за блата в купа и разбъркайте много добре с кухненска бъркалка
  2. Изсипете сместа във формичка покрита с хартия за печене и печете на 170°С за около 30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха
  3. Извадете от фурната и оставете върху решетка да с еохлади напълно
  4. Крема направете като смесите сметаната с меда, оставете в хладилника докато блата изстива
  5. Разпределете крема върху изстиналия вече блат и декорирайте с плодове по желание

Коментари