Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

ВЕГАН ТИРАМИСУ ФЪДЖ | VEGAN TIRAMISU FUDGE

Днешната рецепта е: Веган, Без Глутен, Без Захар, Без Печене, и МНОГО Вкусна!👌🤸‍♂️💜

Това е ФЪДЖ ТИРАМИСУ, което се приготвя лесно в няколко елементарни стъпки, и всеки бе се справил! Необходим е само един блендер!

Текстурата е толкова кремообразна и приятна, леката горчивина от какаото заедно с меката топлина от алкохола се балансират невероятно с "маскарпоне" крема от кашу и силното еспресо!


Съставките са следните:
За кафения слой:
  • 110мл вода
  • 40г накиснато кашу
  • 1 шот еспресо 40мл***
  • 35г кокосово брашно
  • 25г какао
  • 50г мед, агаве или кленов сироп
  • 20г кокосово масло
  • 2-3с.л вино или друг алкохол
*** може да използвате и разтворимо кафе: 1-2с.л, само не забравяйте да увеличите количеството на водата на 150мл
За маскарпоне крема:
  • 125мл вода
  • 90г накиснато кашу
  • 2-3с.л. лимонов сок или сок от лайм
  • щипка сол
  • 50г мед, агаве или кленов сироп
  • 40г кокосово масло
Приготвяне:
  1. Блендирайте съставките за кафения слой до гладкост и изсипете в тавичка покрита с хартия за печене. Разпределете добре и оставете на страна
  2. Блендирайте съставките и за маскарпоне крема, получава се доста по течен от предишния слой, няма страшно
  3. Изсипете върху слоя с кафето и сложете във фризера за 2 часа
  4. Поръсете с какао, нарежете и можете да изберете къде да го държите. Аз сложих половината във фризера за по сладоледено усещане, а другата в хладилника, там става доста по-creamy, така че изберете кой вариант предпочитате.
Готово! 💜
Ще се радвам да ми споделите ако опитате!


Коментари

  1. Кафеният слой стана много рядък.Нормално ли е това?Почти като какао за пиене.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами при мен не се получи рядък, напротив, втория бял слой би трябвало да е по-рядък от пръвия с кафе. Да не сте пропуснали кокосовото брашно? Имайте предвид, че във фризера ще стегне и ще може да го режете, но едва ли ще може да го държите в хладилник. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар