Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Галет с домати | Tomato Galette

 Обичате ли хрупкаво маслено тесто?

Няма как да не обичате, всичко хрупкаво е доста неустоимо! 😍

А когато има и толкова вкусна плънка наистина няма как да устоите!

Приготвянето е лесно и бързо разбира се, дори да не сте правили подобно нещо преди, ако следвате рецептата няма какво да се обърка.

Ето я и нея:
  • 300г брашно от спелта〰️
  • 70г кокосово масло, разтопено
  • 80мл вода
  • 500г домати
  • босилек
  • сол
〰️може да използвате пълнозърнесто или бяло, а може да замените и с обикновено пшенично, от лимец, ръж и т. н.
Проготвяне:
  1. В купа сложете брашното, кокосовото масло и водата, добавете и малко сол
  2. С ръце омесете плътно и гладко тесто, ако ви се струва прекалено сухо, може да добавите още 1с.л. вода, но имайте предвид, че като го оставите да си почине в хладилника то ще поеме още влага, така че не бързайте да добавяте още вода, само ако наистина е много сухо и не можете да го съберете на топка тогава
  3. Сложете тестото за 20-30 минути в хладилник
  4. Докато тестото си почива, нарежете доматите на кръгчета
  5. Извадете тестото от хладилника и го разточете върху хартия за печене до дебелина половин сантиметър
  6. Подредете доматите като оставяте по 2-3см борд, който ще завиете отгоре
  7. Посолете и поръсете с пресен босилек
  8. Пече се в предварително загрята на 180°С фурна за около 45 минути

Е, ще опитате ли този невероятно вкусен галет?


Коментари