Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...

Сладкиш с тахан и смокини | Tahini and fig cake

Ако си търсите сладка добавка към кафето или чая няма да сбъркате ако изберете този прекрасен сладкиш с тахан! ☕🍵 

Толкова е пухкав и приятно сочен, а смокините просто го правят върха! 

Приготвянето е лесничко и бързо, можете да замените това онова за да го направите точно по вкуса си и гарантирам, че ще изчезне много бързо, така че поканете гости, защото иначе рискувате да преядете с кекс хаха!



Продуктите, които ще ви трябват са:

  • 400г брашно от спелта 
  • 200г кокосова захар
  • 80мл олио от гроздови семки или друго
  • 60г тахан, аз сложих сусамов, но може да замените с друг
  • 470мл вода или мляко
  • смокини и ядки за отгоре

Приготвянето е мега лесно:
  1. Смесвате всичко в купа (без смокините и ядките)
  2. Изсипвате в кексова форма
  3. Отгоре поръсвате с ядките и подреждате нарязаните смокини
  4. Печете на 170°С около час, оставяте да изстине и готово! 👌

Ще се радвам да ми споделите ако опитате! ♥️

Коментари