Тази година есента много ми харесва, топла и уютна, сутрин въздуха е супер свеж, а през деня слънцето пече толкова нежно и приятно, сезонните плодове и зеленчуци са на всеки ъгъл, цветовете са прекрасни, и на фона на всичко това просто няма как да мина без тази чудна и много здравословна тиквена супа!
Много е лесна за приготвяне, а вкуса от печената тиква просто е неустоим в комбинация с топъл и пресен хрупкав хляб, мъничко зехтин и запечени тиквени семки.
Супата се готви толкова бързо, че ако се чудите какво да хапвате може да си я направите на секундата. Единственото, което ви трябва е да имате тенджера и пасатор и да опечете малко тиква. Слагате зеленчуците в тенджерата, заливате с вода и варите, щом всичко омекне добавяте подправките и тиквата, и пасирате. Ще се изненадате колко пухкава и лека супичка се получава, а цвета просте е уникален!
Продукти:
- 4-5 средно големи картофа
- 1/2 червена чушка
- 1 малка чушка чили
- 1 малка глава червен лук
- 1 малка тиквичка
- 500г печена тиква*
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. чимичури
- сол и черен пипер на вкус
- тиквени семки
- зехтин
*Нарежете тиквата на големи парчета и печете в предварително загрята на 220°С фурна докато тиквата омекне
Приготвяне:
- Обелете и нарежете картофите на едри парчета
- Нарежете чушката, лука и тиквичката на едри парчета
- Почистете чилито от семките и заедно с останалите нарязани зеленчуци сложете в тенджера, покрийте с вода и сложете на котлона да заври
- Добавете подправките и варете докато картофите не омекнат и отстранете от котлона
- Добавете печената тиква и пасирайте докато получите пухкава крем супа
- Добавете сол и черен пипер на вкус
- Сервирайте топла или студена с тънка струйка зехтин и запечени тиквени семки
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в
INSTAGRAM и
FACEBOOK
----------------------------------------------------
Ingredients:
- 4-5 medium size potatos
- 1/2 red pepper
- 1 small chilli pepper
- 1 smal red onion
- 1 small zucchini
- 500 g roasted pumpkin*
- 1 tsp ginger powder
- 1/2 tsp turmeric powder
- 1 tsp chimicurri
- 1 tsp savory
- salt and black pepper to taste
- pumpkin seeds
- olive oil
*Slice the pumpkin in to big chunks and roast in a preheated to 220°C oven until the pumpkin gets soft, then scoop out the pumpkin leaving the peel
Instructions:
- Peel and slice the potatoes into big chunks
- Slice the pepper, onion and zucchini
- Remove the seeds from the chilli and add to a big pot along with the other vegetables, cover with water and let boil until the potatoes are soft then turn the heat off
- Add the spices and roasted pumpkin and by using a hand blender blend until you get a creamy fluffy soup
- Add salt and pepper to taste
- Serve hot or cold with a drizzle of olive oil and sprinkle some pumpkin seeds
Коментари
Публикуване на коментар