Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Маслинова паста с риган и портокал | Olive paste with oregano and orange

Една обикновена на вид и мноого елементарна за правене маслинова паста, която обаче има толкова свеж и различен вкус благодарение просто на един портокал. Замисляли ли сте се да ползвате портокала за нещо различно от фреш, например да замените лимона в класическия винегрет, или да нарежете обелени парченца портокал в зелената салата, да мариновате с порокал...?  Аз в случая избрах да сложа прясно изцеден сок от портокал в маслиновата паста и се получи жестоко, и затова реших да споделя и рецептата, която всеки, без значение какви способности има в кухнята, би могъл да си направи. Трябва ви просто един пасатор, маслини, портокалов сок и риган. Пасирате всичко докато получите паста и после вече трябва да му мислите как ще се спрете с препечените филийки, защото става божествено.
Хубавото на тази рецепта, е че всеки може да я нагоди според вкуса си като избере любимите си маслини и подправки за да я направи. Аз ви предлагам моята любима маслинова паста, а вие надграждайте както сметнете за добре, направете я пикантна, добавете печена чушка, сложете ядки, лук, чесън... вариантите са безброй.



Продукти:

  • 400 г почистени от костилките маслини*
  • сока от 1/2 портокал**
  • 1 с.л. риган

*по 100 г каламата, черни маслини, зелени маслини и стафида, сами изберете съотношението
**преди да споделя рецептата я правих и с мандарина и става също толкова чудесно
Приготвяне:

  1. Сложете всички съставки в подходящ съд и пасирайте докато не получите паста
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK
----------------------------------------------------------------
Ingredients:
  • 400 g pitted olives*
  • the juice from 1/2 orange**
  • 1 Tbsp dried oregano

*black olives, green olives, kalamata olives and raisin olives 100 grams each
**before posting the recipe I made tha paste again but with tangerine and it was awsome too
Method:

  1. Put all of the ingredients in a food processor and bled until a paste forms


Коментари