Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кексчета с орехи | Mini walnut cakes

Подреждах си "сладкарския" шкаф и изникнаха много неща, които съм забравила, че имам и едно от тях беше една кутия с твърде много хартиени и картонени формички за мъфини, и съответно реших да ги използвам веднагически за едни бързи кексчета с орехи. Толкова им се зарадвах и се чудих кои точно да избера, че сложих по 2 за кексче хаха.
Не знам формичките ли направиха магията, обаче кексчетата се получиха много пухкави и нежни, и страшно вкусни с прекрасен аромат.
Правят се по най-аматьорския начин - всичко се слага в една купа и бъркаш с вилица, или най-много с кухненска тел докато не се получи хубава гладка смес. 
Страхотно допълнение са към кафето, което аз пия много много рядко, не повече от 3-4 пъти в годината, и точно в този ден си бях направила едно бяло фрапе и ми дойдоха чудно! 
Друго с което си ги похапвам и ми се струва супер добра комбинация е грозде. 
Разбира се, че само кексчетата без нищо са просто невероятни, но ми е интересно вие с какво бихте ги комбинирали?


 Продукти:
  • 1.5 ч.ч. брашно от спелта
  • 1 ч.ч. кокосова захар
  • 1/4 ч.ч. хубаво тъмно какао
  • 1 ч.ч. мляко от спелта
  • 6 - 7 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • сока от половин лимон
  • шипка сол
  • 2/3 ч.ч орехи
Приготвяне:
  1. Сложете всички съставки без орехите в дълбока купа и с помощта на вилица или кухненска тел разбъркайте докато не получите гладка и лъскава кексова смес
  2. Добавете орехите и разбъркайте отново за кратко
  3. Подредете хартиени формички и напълнете всяка 2/3 от обема й
  4. Печете в предварително загрята на 180°С фурна около 30-35 минути или докато клечка за зъби не излиза суха
БЕЛЕЖКИ: за всички мерки използвайте една и съща чаша
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK

--------------------------------------------------------------------------
Ingredients:
  • 1.5 cups dinkel flour
  • 1 cup coconut sugar
  • 1/4 cup nice dark cocoa powder
  • 1 cup dinkel milk
  • 6-7 Tbsp olive oil
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • the juice from 1/2 lemon
  • pinch of salt
  • 2/3 cup walnuts
Instructions:
  1. Put all of the ingredients except the walnuts in a bowl and using a fork or a wisk stir to combine everithing in a nice smooth shiny mixture
  2. Add the walnuts and mix again
  3. Pour the mixture in your paper cups filling 2/3 of them
  4. Bake in a preheated to 180°C oven for about 30-35 minutes or until a toothpick comes out clean
NOTES:

  • Use the same cup for the measurements
  • Great combo is a bite from the cake and some fresh grapes!
  • Also amazing addition to your coffee!

Коментари

  1. А пък аз си записвам, че трябва да си купя мъфин форми, защото са ми свършили...и брашно от спелта...:)
    Разкошни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, толкова много имам, че бих ти подарила много и пак ще ми останат! Аз замених бялото брашно с такова от спелта почти на 100% , много рядко ползвам пшенично и ако все пак ползвам е пълнозърнесто в комбинация с ръжено когато правя пица например!
      Благодаря , Алби, да кажеш дали ти допадат ако ги направиш! Приятен уикенд и много усмивки! (((:

      Изтриване

Публикуване на коментар