Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Кокосови палачинки | Coconut pancakes

Добре, нека си го кажем направо... в блога има твърде много рецепти с кокос и шоколад, но няма страшно... бройката им ще продължи да се увеличава и за напред, защото просто много обичам кокосови и шоколадови неща, точка хаха. Е, шоколада винаги е бил на първо място за мен, но нека разкажа за кокосовите палачинки, защото са чудни.
Когато се чудя какво да закусвам, или като ми се хапва нещо сладко, доста често прибягвам до тези палачинки, защото се забъркват много бързо и лесно и може да ги хапвате в какви ли не комбинации. Може да ги полеете с мед, агаве, кленов сироп, шоколад, сладко, конфитюр, сладолед, да поръсите всякакви пресни и замразени плодове, които обичате, да добавите сурови или печени ядки и семена... комбинациите са безкрайни и стига да обичате кокос може да си спретнете палачинките точно по ваш вкус. Аз ви давам основата, вие ше развихрите украста и заливките според вашите предпочитания после.
Нужни са само 5 съставки, една купа и една вилица и това е. Кокосово брашно, малко брашно от спелта, ленено и конопено брашно и някакво мляко, аз използвам спелтово.
Разбърквате всичко в купата и печете на умерено загрят тиган с мъничко зехтин или масло от гроздови семена за 2-3 минутки от всяка страна и това е.
Аз ги ям най-често с голяма лъжица мед, поръсени с разни замразени горски плодове, малко орехчета и кокосови стърготини.


Продукти за 6 палачинки:

  • 60г кокосово брашно
  • 250мл мляко от спелта
  • 20г брашно от спелта
  • 1 с.л. конопено брашно
  • 1 с.л. ленено брашно
  • зехтин за пържене

Приготвяне:

  1. Сложете всички съставки освен зехтина в дълбока купа и с помощта на вилица разбъркайте докато всичко се смеси добре и получите гъста смес*
  2. Изсипете част от сместа в умерено загрят тиган намазан с малко зехтин и печете около 2-3 минути от страна
  3. Подредете в чиния, полейте ги с мед, поръсете разни плодове и ядки и да ви е сладко!

*Имайте предвид, че сместа е с малко по-особена консистенция от нормалната палачинкова смес, заради кокосовото брашно, и трябва да бъдете внимателни при обръщането на палачинките, защото се чупят лесно, затова не ги правете много големи
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK


Ingredients for 6 pancakes:

  • 60 g coconut flour
  • 250 ml dinkel milk
  • 20 g spelt flour
  • 1 Tbsp hemp flour
  • 1 Tbsp flax seed flour
  • olive oil for frying

Instructions:

  1. Put all of the ingredients except the olive oil in a bowl and mix with a fork until you get a thick mixture*
  2. Pour some of the mixture in a non-stick pan on low-medium heat with some olive oil and fry 2-3 minutes on each side
  3. Arrange in a plate and pour honey, some frozen berries, nuts, coconut flakes or whatever else you like

*Bare in mind that the mixture is a bit different than the normal pancake mixture because of the coconut flour and how it absorbs liquids, you have to be careful when flipping the pancakes because they can break easily, so don't make them very big

Коментари