Една шоколадова глезотийка, за която не се изисква никакво готвене и всеки може да промени рецептата според собствения си вкус. Този чуден фъдж се прави по много прост и лесен начин, не съдържа никаква захар, сладостта идва от меда и само със смяна на една от съставките може драматично да промените вкуса, което е супер готино, защото тази съставка е ядковия тахан и следователно имате безкрайно много опции.
За да направите основата трябва да разтопите кокосовото заедно с какаовото масло и да добавите към тях тахана, меда какаото и кокосовото брашно. От тук следва волна програма - добавете ядки, сушени или пресни плодове, натрошени какаови зърна, семена... каквото ви се иска на душата. Аз най-много го обичам с пресни или сушени малини и къпини вътре в самия фъдж. Мисля, че до сега колкото пъти съм го правила, толкова различни фъджове са се получили, един път са боровинки, друг път ягоди, един път ги слагам вътре в сместа, а на следващия ги слагам от горе...
Както виждате лесно е, може да го направите по 100 начина, и става готов точно за 5 минути.
Продукти:
- 50г кокосово масло
- 30г какаово масло
- 80г орехов или друг ядков тахан
- 140г мед
- 30г сурови лешници
- 35г какао
- 70г кокосово брашно
- шепа пресни къпини и малини
- ягоди, смокини, къпини, малини, червени боровинки за украса
Приготвяне:
- Сложете кокосовото и какаовото масло в касерола и ги разтопете на тих огън
- Изключете котлона, добавете меда и разбъркайте
- Добавете лешниците, какаото, тахана и кокосовото брашно и разбъркайте докато всичко се смеси добре
- Накрая добавете горските плодове и разбъркайте внимателно
- Изсипете сместа в подходяща формичка покрита с хартия за печене и оставете за 2 часа в хладилника да стегне
- Преместете в чиния и украсете с плодовете
- Съхранявайте в хладилник
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в
INSTAGRAM и
FACEBOOK
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients:
- 50g coconut oil
- 30g cocoa butter
- walnut, peanut or other tahini
- 140g honey
- 30g raw hazelnuts
- 35g cocoa powder
- handful of raspberries and blackberries
- strawberries, raspberries, blackberries, figs, cranberries for decoration
Instructions:
- Melt the coconut and cocoa oils in a caserole on very low heat
- Turn off the heat, add the honey and stir
- Add the hazelnuts, cocoa powder, walnut tahini and coconut flour and stir until everithing is mixed very well
- Add the handful of berries and gently fold
- Pour the mixture in a tin covered with bakin paper and put in the fidge to set for 2 hours
- Transfer the fudge on a plate and decorate with the fruits
- Store in the fridge
Олеее, като картинка е тази снимка!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си го и това за приготвяне!
Благодаря ти, Алби!!! Да ми кажеш дали ти харесва после! :)))
Изтриване