Хумус със сушени чери домати и чубрица | Hummus with sun-dried cherry tomatoes and savory

Комбинацията просто е в десетката! Чудя се защо до сега не съм споделяла тази рецепта... Вкусовете толкова си отиват и се допълват, че не знам какво трябва да стане за да го направя по друг начин. Ако искате може да го наречем "фюжън хумус" заради чубрицата , хаха ;)
Няма никакво значение как ще го наричаме, просто го опитайте, защото  съм убедена, че ако обичате хумус ще ви хареса!
Аз най-обичам да си нарежа моркови на лентички, да си направя завидно количество от този божествен арабски дип  и да "дипвам" докато не видя дъното на купата! Но...! Направих си едни крекери от семена (тези от снимките) и просто не знам какво ще правя... в крайна сметка май още повече хумус ще трябва да правя.
Достатъчно съм ви се обяснявала 'айде към рецептата. (:

Продукти:
  • 240 г нахут
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • 7-8 бр. сушени чери домати
  • 1 с.л. зехтин от доматчетата
  • 2-3 щипки чубрица
  • 1/2 ч.л. куркума
  • сол
  • черен пипер
  • 30 мл вода
Приготвяне:
  1. Сложете всички съставки в блендер и блендирайте докато се получи гладка смес
  2. Добавете малко вода ако е необходимо
  3. Изсипете в купичка и гарнирайте с малко стрита чубрица, зехтин и няколко сушени чери доматчета

Сервирайте с малко крекерчета и сте готови!
Да ви е сладко! (:
-------------------------------------------------------
Ingredients:
  • 240 g chickpeas
  • 1 Tbsp tahini
  • 7-8 sun-dried tomatoes
  • 1 Tbsp olive oil from the tomatoes
  • 2-3 pinches of savory
  • 1/2 tsp turmeric
  • salt 
  • pepper
  • 30 ml water
Instructions:
  1. Put all of the ingredients in a food processor and blend until smoooth
  2. Add more water if necessary
  3. Pour the mixture in a bowl and garnish with a bit of crushed savory, some olive oil and dried cherry tomatoes
Serve with some crackers and you're ready
Enjoy! (:

Коментари