Напоследък съм на солена вълна и тествам всякакви крекери, соленки и тем подобни. Е не успявам да снимам всичко, но важното е, че поне нещо достига и до тук.
Понеже съм голям фен на нахута във всичките му форми и съм правила какви ли не неща ( палачинки - солени и сладки, бисквитки, целувки, фалафели, брауни, хумус, супи, салати и т.н и т.н.) се замислих, че точно пък крекери не съм правила. Та ето и нахутените крекери, които изядохме доста скорострелно с една
доматена салца.
Продукти:
- 165 г Нахутено брашно
- 60 г ръжено брашно
- 3 с.л. зехтин
- 25 г ситно нарязани маслини
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. балсамов оцет
- сол
- черен пипер
- риган
- 1/2 ч.ч. вода
Приготвяне:
- В дълбока купа смесете всичко и омесете тесто. Тестото не трябва да лепне, така че ако има нужда добавете още нахутено брашно
- Разточете тестото между 2 листа хартия за печене до дебелина около 5мм
- Отделете горния лист и преместете долния в тавичка за печене
- С нож за пица нарежете тестото на парченца с желаната големина
- Сложете в предварително загрята на 175°С фурна и печете около 20 минути или до златисто
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в
INSTAGRAM и
FACEBOOK
Сервирайте ги с малко
доматена салца и ще се изненадате колко бързо ще свършат!
--------------------------------------------------------------
Ingredients:
- 165 g chickpea flour
- 60 g wholegrain rye flour
- 3 Tbsp olive oil
- 25 g olives cut into small pieces
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp balsamic vinegar
- salt
- pepper
- oregano
- 1/2 cup water
Instructions:
- Put all of the ingredients in a large bowl and form a ball of dough using your hands. The dough shouldn't be sticky so if needed add a bit more chickpea flour
- Roll the dough between two sheest of baking paper to about 5mm thickness
- Remove the top sheet and transfer the rolled dough into your baking tray
- Using a pizza cutter or a knife cut the crackers in the desired shape and size
- Bake in a preheated to 175°C oven for about 20 minutes or until golden brown
Serve them with some
tomato salsa and you'll be amazed by how quick they disappear!
Коментари
Публикуване на коментар