Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Свежа салата с леща белуга | Fresh salad with beluga lentils

Да знам, че не се вижда никъде тая леща! Оф.. като пълен аматьор я сложих най-отдолу и сега снимките са просто на една обикновена салата ( не, че лещата я прави кой знае колко необикновена де...), и въпреки това реших да я споделя, защото все пак е много вкусна и може и да се намери някой, който не се е сещал да си сложи леща в салатата, и аз да го подсетя. Пък и вижте тая чушка с форма на сърчице, как да не ги споделя тия снимки.
А белуга, защото е много по-симпатична от обикновената кафява леща и цвета и контрастира много апетитно на цялата тая свежа шарения, също така се сварява адски бързо.
Продукти:

  • 1 зелена чушка
  • 1 розов домат
  • 10-12 чери доматчета с различни цветове
  • 1/2 авокадо 
  • 2 краставички
  • рукола
  • 50 г леща белуга
Приготвяне:

  1. Сварете лещата според указанията на етикета
  2. Нарежете зеленчуците и ги аранжирайте в подходящ съд
  3. Поръсете отгоре със сварената леща
  4. Залейте с любимия си дресинг и разбъркайте
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK

--------------------------------------------------------
Yeah I know you can't see the lentils. Such a rookie mistake... i put it on the bottom of the bowl and now we have pictures of a regular salad (no that the lentils made it much more irregular but whatever), despite that I wanted to share it anyways because it is a very delicious combo and maybe there is someone who hasn't thought to add lentils to their basic salad, plus look at the heart shaped peppers, how can I not share those pics.
I chose beluga because it simply is much cuter than the basic brown lentils and the colours contrast quite appetizing on top of all that colorful fresh chaos, also it cooks very quickly.
Ingredients:

  • 1 green pepper
  • 1 hairloom tomato
  • 10-12 cherry tomatoes
  • 1/2 avocado
  • 2 small cucumbers
  • arugula
  • 50 g beluga lentils

Instructions:

  1. Cook the lentils according to what it says on the packaging
  2. Slice the veggies and arrange them in a nice bowl
  3. Sprinkle the cooked lentils on top
  4. Add your favourite dressing and enjoy

Коментари