Тези прекрасни хрупкави бисквитки освен, че са супер вкусни, стават готови за има няма 20 минути, също така после цялата ви къща ухае невероятно! Направих ги вчера, прибрах ги в кутия и щом отворя кутията да си взема бисквитка (добре де.. няколко не само една) веднага се разнася прекрасен аромат из цялата кухня.
Продукти за 24 бисквитки:
- 45 г кокосово масло
- 100 г кокосова захар
- 1 ч.л. ленено брашно смесено с 4 ч.л. вода
- ванилия
- 100г фъстъчено масло
- 110 г брашно от спелта
- 1 ч.л. сода за хляб
- щипка сол
Приготвяне:
- Изсипете всички съставки в дълбока купа
- Омесете хубаво лъскаво хомогенно тесто
- Оформете топчета с големина на орех и подредете в тава на разстояние 2,3 сантиметра едно от друго
- Притиснете топчетата с вилица за да ги направите плоски
- Печете 12-14 минути в предварително загрята на 175°С фурна*
- Извадете готовите бисквитки и ги оставете в тавичката да изстинат напълно**
- Съхранявайте в кутия
* В зависимост от това дали ги обичате препечени или не преценете времето, което ще прекарат във фурната, аз ги предпочитам леко препечени и ги пекох около 15 минути
** Имайте предвид, че когато ги извадите от фурната ще бъдат меки, но щом изстинат се втвърдяват и стават неустоимо хрупкави
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в
INSTAGRAM и
FACEBOOK
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Despite the taste of these amazingly delicious and crunchy cookies that are ready for about 20 minutes from start to finish, they will make your entire home smell insane. I baked them yesterday and put them in a box and everytime I open the box to get a cookie (ok, ok... not just one) the whole kitchen starts smelling incredible.
Ingredients for 24 cookies:
- 45 g coconut oil
- 100 g coconut sugar
- 1 tsp flax meal + 4 tsp water
- vanilla
- 100 g peanut butter
- 110 g spelt flour
- 1 tsp baking soda
- pinch of salt
Method:
- Put all of the ingredients in a large mixing bowl
- Using your hand form a shiny homogeneus dough
- Make balls the size of a walnut and put them in a baking tray with parchment paper leaving 2 or 3 centimeters apart
- Flatten them with a fork
- Bake for about 12-14 minutes in a preheated to 175°C oven*
- Take them out of the oven and let them cool completely in the tray**
- Store them in an airtight container
* Bake them according to your liking, I like them a bit overbaked so I left them in the oven for about 15 minutes
** Bare in mind that when you take the cookies out of the oven they are very soft and harden when they cool down
Коментари
Публикуване на коментар