Крекери с мащерка | Thyme crackers
КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него! Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...
Обожавам сушени домати! Правя си вече втора година подред и съм много доволна, знаейки какви домати съм използвала и как съм ги мариновала. Нямам вяра на нищо закупено от магазина.
ОтговорИзтриванеТази година ще пробвам да изсуша и чери домати. Сигурно са вкусни!
Поздрави и усмихнат уикенд и обичлив 14ти февруари!
Напълно съм съгласна с теб, Габи. И аз нямам вяра на магазинските, хич не изглеждат добре. Щом обичаш сушени домати сигурна съм, че черитата ще ти станат любимци.
ИзтриванеХубав уикенд и на теб и весел празник! (:
Даваш ми страхотна идея за предстоящите сесии с прясна паста. Представям си ги някак средно сушени и с разни други нещица вътре.. Много полезен пост, чудя се само ако си направя такива с доматите от градината, примерно едни 10 бурканчета за зимата, дали ще изкарат докато излезнат първите истински зрели домати? Като казвам истински визирам "от на баба градината", в моя случай от на тати :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
С прясна паста са просто слънце! А доматите от градината стават толкова вкусни като се изсушат, че едва ли ще успееш толкова дълго време да не ги изядеш. Иначе миналата година направих 5-6 бурканчета през август месец с най-различни черита - жълти, черни и червени(от на мама градината при мен), вътре сложих само пресни листа босилек от този лилавия и преди 2 седмици ми свърши последното бурканче. Нищо им нямаше, но повече от 6 месеца не са се задържали вкъщи, така че немога да кажа дали цяла година ще издържат. Може би ако сложиш само сухи подправки и поизсушиш едната половина повече ще се получи. Ще се радвам да споделиш снимка на пастата със сушени домати, като я приготвиш.
ИзтриванеПоздрави! (:
Здрасти Лили,
Изтриванеживот и здраве ще пробвам идното лято и ще се похваля ако са издържали и ако ние сме устояли толкова дълго да не ги изядем :) Пастата непременно ще споделя, само дано ми остане време близките дни, че нещо много са ме напънали напоследък, чак нямам време за готвене.
Поздрави и хубав уийкенд!