Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Орехови курабийки | Walnut cookies

Напоследък много често си правя разни орехови работи и тези приятни курабийки са поредното такова нещо. Рецептата е много лесна за приготвяне и може да замените доста съставки, така че да направите курабийките точно по вашия вкус. Всичко се слага в една купа и се бърка, после се оформят топчета и се пекат, необходими са ви 30 минути плюс едни 10 за изстиване, които аз обаче не успявам да изчакам, и готово!




Продукти за 30-32бр:
  • 55мл олио от гроздови семки
  • 135г кокосова захар
  • 15г конопен протеин или ленено брашно
  • 150г орехова паста или тахан
  • 190г пълнозърнесто брашно от спелта
  • 1ч.л. сода + 1 с.л. лимонов сок или оцет
  • щипка сол
  • 40г натрошени ядки, аз сложих бразилски орех
  • 50-60мл вода или мляко
Приготвяне:
  1. Сложете всички съставки освен водата в купа и разбъркайте докато не се получи ронливо тесто
  2. Добавете водата и разбъркайте, ще се получи тесто от което спокойно може да оформяте топчета
  3. Оформете топчета с големина на орех и ги сложете в тава покрита с хартия за печене, на разстояние 2-3см едно от друго
  4. Печете 18-19 минути в предварително загрята на 170°С фурна 
  5. Съхранявайте в кутия
-------------------------------------------
Ingredients for 30-32 cookies:
  • 55ml grape seed oil
  • 135g coconut sugar
  • 15g hemp protein or flaxmeal
  • 150g walnut paste
  • 190g wholegrain spelt flour
  • 1tsp bicarbonate of soda + 1Tbsp lemon juice or vinegar
  • pinch of salt
  • 40g crushed nuts, I used brazil nuts
  • 50-60ml water or milk
Instructions:
  1. Put all of the ingredients in a bowl, leaving the water aside
  2. Mix everything until you get crumbly dough
  3. Add the water and mix until a homogeneous ball of dough forms
  4. Roll small balls of the dough, the size of a walnut, and arrange them in a baking tray covered with baking paper, leaving them 2-3cm apart
  5. Bake for 18-19 minutes in a preheated to 170°C oven
  6. Store in an airtight container

Коментари