Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Овесени бисквитки с шоколадова заливка | Oat cookies with chocolate glaze

Ето така става когато Гери  ти снима бисквитките... те изглеждат извънземно вкусни, не че не са наистина много вкусни, но... Гери прави страшни магии, когато снима!
Аз обикновено не съм фен на овесените бисквитки, ноooo... тези се получиха изключително добре, а нямат и захар, подлсадени са с фурми, което си е направо супер, ако питате мен, а шоколадовото сосче от горе ползвам доста често, защото се прави много лесно и е мега вкусно!

©GerganaPavlova

©GerganaPavlova

©GerganaPavlova
Продукти:
за бисквитките:
  • 140г фурми почистени от костилките
  • 100г флейкс от спелта или овесени ядки
  • 60мл растително мляко
  • 80г ядков тахан
  • щипка сол
  • ванилия
  • 55г кокосово брашно
за глазурата:
  • 20г разтопено кокосово масло
  • 50г мед
  • 10г какао
Приготвяне:
Бисквитките:
  1. В блендер смелете флеките от спелта или овесените ядки докато не получите фино брашно
  2. Добавете всички останали съставки освен кокосовото брашно и блендирайте, така че да получите лепкава смес
  3. Изсипете в купа, добавете кокосовото брашно и разбъркайте до получаване на тесто, от което може да оформите топчета, които не лепнат
  4. Оформете топчета с големина на орех и сложете в тавичка покрита с хартия за печене
  5. Притиснете всяко топче с вилица, така че да го сплескате и да стане бисквитка
  6. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 20 минути
Глазурата:
  1. Разтопете кокосовото масло заедно с меда и добавете какаото, разбъркайте добре и залейте бисквитките 
-------------------------------------
Ingredients:
for the cookies:
  • 140g pitted dates
  • 100g spelt flakes or oat flakes
  • 60ml plant milk
  • 80g nut tahini, I used walnut
  • pinch of salt
  • vanilla
  • 55g coconut flour
for the glaze:
  • 20g coconut oil
  • 50g honey
  • 10g cocoa powder
Instructions:
The cookies:
  1. Bled the oats in a blender so that you get fine flour
  2. Add all of the remaining ingredients except the coconut flour and blend until you get a sticky mixture
  3. Transfer to a bowl, add the coconut flour and mix until you get a non sticky dough so that you can roll balls from it
  4. Make balls of the dough by rolling them between your palms and put on a baking tray covered with baking paper
  5. Press the balls with a fork
  6. Bake in a preheated to 170°C oven for about 20 minutes
For the glaze:
  1. Melt the coconut oil with the honey and add the cocoa powder, mix and then pour some on top of every cookie

Коментари