Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 1...

Ягодово брауни | Strawberry brownie

Това е едно божествено, с доста черен и тъмен шоколадов вкус, брауни, което видях в профила на Велислава в инстаграм, и нямаше как да не го тествам. Промених нещо тук там за да го направя според продуктите, които имам, и които обичам. За това ми хареса и рецептата много, защото е много универсална, освен много лесна и бърза, и всеки може да я измени според собствените си вкусове и предпочитания!



Продукти:

  • 6с.л. пълнозърнесто брашно от спелта
  • 5с.л. замразени ягоди + малко топла вода
  • 1 шепа ядки, аз използвах орехи и бадеми
  • 3с.л. какао
  • 3с.л. разтопено кокосово масло
  • ванилия
  • 2с.л. кокосова захар
  • щипка сол
  • щипка сода


Приготвяне:

  1. Пасирайте ягодите с топлата вода, така че да получите гъст сироп
  2. Добавете всички останали съставки и разбъркайте добре
  3. Изсипете сместа в тавичка покрита с хартия за печене и печете 30 минути в предварително загрята на 160°С фурна с вентилатор
------------------------------
Ingredients:
  • 6Tbsp wholegrain spelt flour
  • 5Tbsp frozen strawberries + some hot water
  • 1 handful of nuts, I used almonds and walnuts
  • 3Tbsp cocoa powder
  • 3Tbsp melted coconut oil
  • vanilla
  • Tbsp coconut sugar
  • pinch of salt
  • pinch of baking soda
Instructons:
  1. Blend the strawberries with the hot water until you get a thick syrup
  2. Transfer to a bowl and add all of the remaining ingredients, mix well
  3. Pour the mixture in a baking tray cowered with baking paper and bake in a preheated to 160°C oven with the fen on, for 30 minutes



Коментари