Прекрасни, прекрасни ореховки, много лесни и бързи за правене, няма причина поради която да не ги опитате. А най-готиното е, че само ако замените ореховия тахан с някакъв друг, например фъстъчен(любим ми е, знам че го ползвам в много рецепти какво да направя), или пък сусамов, а може и от шам фъстък (леле много fancy ще бъде) бисквитките станат с тотално различен вкус, което е логично разбира се, но е много яко, че рецептата е толкова универсална.
Надявам се да ги пробвате и ако ви харесат да ми пишете, а ако се сетите за някоя друга идея, да ги подобрим, непременно ми пишете, толкова пъти ги правих вече, че нов вариант е добре дошъл.
Продукти:
- 30мл олио от авокадо, може да замените със зехтин
- 90г кокосова захар
- 1с.л. ленено брашно смесено с 3 с.л. вода
- 100г орехов тахан
- 110г брашно от спелта
- 1 ч.л. сода за хляб
- ванилия
- щипка сол
Приготвяне:
- Сложете всички съставки в купа и с ръце омесете тесто
- Направете топчета с големина на орех и подредете в тавичката на разстояние 3-4 сантиметра едно от друго
- Притиснете леко всяко топче
- Печете 14-15 минути в предварително загрята на 175°С фурна или докато ореховките не се напукат и не придобият лек загар
- Извадете тавата от фурната и оставете бисквитките да изстинат, имайте предвид, че са меки докато са топли, но след като изстинат стават много приятно хрупкави
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в
INSTAGRAM и
FACEBOOK
------------------------------------------
Ingredients:
- 30ml avocado oil, can substitute with olive oil
- 90g coconut sugar
- 1Tbsp flax meal mixed with 3Tbsp water
- 100g walnut tahini
- 110g spelt flour
- 1tsp bicarbonate of soda
- pinch of salt
- vanilla
Instructions:
- Put all of the ingredients in a bowl and use your hands to mix them and make a dough
- Make walnut sized balls and arrange them in a tray covered with baking paper 3-4cm apart
- Flatten the balls a bit
- Bake in a preheated to 175°C oven for 14-15 minutes or till they crinkle a little and become slightly golden
- Remove from oven and let them cool in the tray, bare in mind they are soft when hot, and when they cool down the cookies becom very nicely crunchy
Коментари
Публикуване на коментар