Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Бонбони от изостанал кекс | Cake pops from cake leftovers

Ето една много лежерна и бърза рецептичка, която се случи заради тези мини веган тортички, от които ми остана неизползван блат, и понеже бях във вихъра на креативния си хаос, нямаше как просто ей така да ям някакъв си обикновен изостанал кекс колкото и вкусен да е той сам по себе си! Превърна се в бонбони, а те можеха да бъдат още по-готини ако имах малко шоколад, който да разтопя и да ги топна в него и отгоре да поръся нещо, например шам фъстък или пък нещо друго с готин цвят, но не мрънкам... станаха си супер и така.

Продукти:

  • изостанал кекс
  • около 100мл мляко от спелта или друго мляко по ваш избор*
  • натрошени ядки, количеството е по ваше желание, вида на ядките също

*колиеството зависи от това колко кекс ви е останал, при мен в случая беше необходимо около 100мл мляко, съшо така препоръчвам млякото от спелта, защото то има естествена сладост и много приятен вкус, и ще получите едни прекрасни бонбони
Приготвяне

  1. Натрошете кекса с който разполагате и добавете ядките
  2. Сипете такова количество мляко, което ще направи сместа с консистенция, която позволява да я оформите на топчета с ръцете си
  3. Оформете топчетата и ей така за да е по-готино им забийте по едно шишче 
Ако имате въпроси не се колебайте да ми пишете отдолу в коментарите или ме намерете в INSTAGRAM и FACEBOOK



Коментари