Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Веган Моцарела! Vegan Mozzarella

ВЕГАН МОЦАРЕЛА! Каквоо? 🤯

Преди 2 дни в стори в инстаграм показах как си направих веган подобие на моцарела, което пък се получи толкова добре, че чак се изненадах! 🙆

Супер много хора поискаха рецептата и нямаше как да не я споделя! 💙

Основните продукти са само 3, като един от тях ползвах за пръв път и затова се изненадах, че се получи толкова сполучливо, просто защото не знаех какво да очаквам!
Е, следващия път ще има леки подобрения де, но и така резултата е страхотен! 🥳😋

"Моцарелата" е на основата на кашу, а консистенцията се получава благодарение на Хуск фибри. 

Хуск се прави от семената на азиатско растение: Plantago ovata и както се досещате са доста полезни за храносмилането!

Това е якото на рецептата, че няма нишесте, стабилизатори и т.н. а всичко е чисто и полезно! 💯


Да не се обяснявам повече, ето и какво ще ви трябва:⬇️

🔹100г сурово кашу
🔹20г хуск
🔹380мл вода
🔹сока от 1/2 лимон
🔹сол на вкус
🔹подправки по желание - хранителна мая, чесън на прах, черен пипер, лют пипер и т.н.

Приготвяне:⬇️
  1. Накиснете кашуто във вряла вода и оставете за 2 часа
  2. В купичка сипете 380-те милилитра вода, добавете фибрите и разбъркайте
  3. Оставете на страна заедно с кашуто
  4. След 2 часа отцедете ядките и ги сложете в блендер
  5. Добавете получилия се гел от хуск, лимоновия сок, солта и подправки и блендирайте до гладка бяла консистенция
  6. Преместете в керамичен съд и съхранявайте в хладилника
Аз я хапвам на филийка, но и за капрезе е перфектна. Тепърва ми предстои да я тествам и на пица, така че очаквайте още по темата 😆
Много ще се радвам да ми оставите коментар и да ми кажете дали бихте си направили! 😋



Коментари

  1. Трябва да се смели в блендер - в каната или в големия контейнер с S-образния нож? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Кашуто може ли да се замени с друга ядка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала, но с бадеми или макадамия може би ще се получи! :)

      Изтриване

Публикуване на коментар