Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

КЕКС СЪС СУШЕНА АРОНИЯ | Aronia berry cake

 Кекс със сушенa арония 

✅веган
✅без рафинирана захар
✅без бяло брашно

Отдавна не съм ви показвала някое кексче, а кексовете са нещо, което си приготвям често и нещото, което приготвям в 90% от случаите когато ми се хапва някое домашно десертче! 😋

Миналата седмица ми се прияде нещо сладичко, ъъъ..., всеки ден ми се прияжда сладко, става въпрос за конкретния кекс, да не си помислите, че последния път, в който ми се е прияло сладко е чак преди 1 седмица...пф, не, не! Преди 5 минути най-много... 😆

Та, в последния момент реших да премеря съставките, защото иначе щях да го направя на око, но след като го виждате тук значи се е получил доста вкусничко, пък и приготвянето му е съвсем лесно, така че ето и рецептата!


Продукти:
  • 310г брашно спелта 
  • 160г кокосова захар
  •  ванилия
  • 1ч.л. сода +1с.л. оцет
  • 70мл шарлан или друго олио
  • 310мл вода
  • 30г сушена арония
  • 20г какао + 30мл вода
Приготвяне:

  1. Всичко без какаото + водата се смесете в дълбока купа
  2. 1/2 от сместа сипете в кексова форма 30х12см
  3. Към останалата смес добавете какаото и 30-те мл вода и разбъркайте
  4. Изсипете върху бялата смес печете в предварително загрята на 170°С фурна 
  5. Оставете да изстине върху решетка преди да го разрежете
Готово!
Най-любимо ми е да си хапна едно парче с чаша следобеден чай! Вие кога бихте го хапнали? 🥰

Коментари