Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сладоледена бананова торта без захар | Sugar-free icecream banana cake

Когато ви се хапва нещо лекичко и сладичко, тази тортичка е идеалният вариант!

Хем е свежа и студена, хем е полезна и много вкусна, няма захар и едно парченце има само около 220 калории!

Има шоколадче, има плод, ядки също... въобще, перфектният "treat"!




Продукти:
За основата:
  • 360г фурми почистени от костилките
  • 100г лешници
  • 25г какао
За крема:
  • 400г банани, или около 3 големи банана 
  • кокосовата сметана от едно кенче кокосово мляко, или около 200г
  • 25г разтопено кокосово масло
  • 1-2с.л. лимонов сок
За украса:
  • 20г какаово масло
  • 20г какао
  • 35г мед
  • 25г натрошени лешници
Приготвяне:
На основата:
  1. Блендирайте фурмите и ги изсипете в купа
  2. Запечете и обелете лешниците, блендирайте ги за кратко докато не се натрошат на дребни парченца. Добавете ги към купата с фурмите
  3. Добавете и какаото и смесете всичко с ръце, получава се нещо като шоколадово тесто
  4. Сложете оформилото се тесто във формичката и притиснете, така че да го разпределите равномерно и да го изравните
На крема:
  1. В блендер начупете бананите и добавете кокосовата сметана, кокосовото масло както и лимоновия сок
  2. Блендирайте докато не се получи гладък крем
  3. Изсипете крема върху шоколадовата основа, ударете няколко пъти формичката за да излезнат въздушните балончета,  и приберете във фризера
Украсата:
  1. Разтопете какаовото масло и смесете с какаото и меда
  2. Полейте изстудената вече торта и поръсете с лешниците

Коментари