Пропускане към основното съдържание

______________________________________________________________________

Крекери с мащерка | Thyme crackers

 КРЕКЕРИ С МАЩЕРКА 🌿 Ами, дадох рецепта за сиренце от кашу преди няколко дни, а сега и за тези крекерчета, които си вървят страшно с него!  Ароматни, хрупкави, супер вкусни и елементарни за приготвяне! 🤤 Ще ви трябват: 200г пълнозърнесто брашно от спелта 45мл кокосово масло или зехтин 85-90мл студена вода 1ч.л. сол 1ч.л. семена Няколко стръкчета прясна мащерка, може да я замените с всякакви други пресни билки: босилек, магданоз, риган, мента, копър, розмарин, естрагон и т.н. От брашното, водата, солта и маслото омесвате топка тесто Слагате в хладилника докато фурната загрява на 170°С Разточвате леко охладеното тесто до 0.5см дебелина, отгоре подреждате стръкчетата мащерка и поръсвате със семената Разточете го директно върху хартията за печене Минете с точилката още няколко пъти, така че да притиснете хубаво семената и мащерката в тестото Преместете в тава и разрежете на квадрати, триъгълници, пръчици или както ви харесва Печете в загрята фурна до златисто и хрупкаво, около 15 минути

Сурова торта с малини и боровинки | Raw vegan cake with raspberries and blueberries

Хапва ли ви се нещо много вкусно, здравословно, без захар, и много лесно и бързо за приготвяне?

Е, тази тортичка е точно в целта!

Пълна с полезни продукти, безкрайно вкусна и лека, с прекрасни цветове и не изисква почти никакви усилия от ваша страна, блендера върши цялата работа. 

От вас се иска само да накиснете ядките, да почистите фурмите и да си приготвите една кръгла формичка за торта с диаметър 22 сантиметра!


Продукти:
за основата:
  • 75г орехи
  • 75г лешници
  • 150г фурми
за крема:
  • 200г накиснато кашу
  • 120г мед
  • 65г кокосово масло
  • кокосова сметана от 1 кен кокосово мляко
  • 100г замразени или пресни малини
  • 50г замразени или пресни боровинки
  • допълнително малини за украса
Приготвяне:
На основата:
  1. Блендирайте фурмите с орехите и лешниците и получилото се тесто притиснете към дъното на формичката за торта, ако имате ринг може да използвате него
Крема:
  1. Отцедете и измийте кашуто и го сложете в блендер
  2. Добавете меда, кокосовото масло и кокосовата сметана и блендирайте до получаването на гладък крем
  3. Изсипете половината от крема върху основата
  4. Към останалата половина добавете замразените плодове и блендирайте
  5. Изсипете върху другата половина от крема
  6. Украсете и приберете в хладилник за 2 часа

Коментари